Kreikka

 
 

Flagge_Griechenland Luomuviinitilamme Kreikassa:

 

Tsantali, Agios Pavlos 
Tzivanis, Ritsona Avlidos 

 

 


 

Tsantali, Agios pavlos

Tuottaja:          Dr. Georges Tsantalis

Alue:          Makedonien, Thrakien

Rypäleet:    Asyrtiko, Athiri, Limnio, Grenache, Cabernet Sauvignon

Tsantali on Kreikassa synonyymi hyvälle kreikkalaiselle viinille ja Ouzolle. Firman päätoimisto on Pohjois-Chalkidikissa, noin 40 km Thessalonikista etelään. Tätä paikkaa kutsutaan niin sanotusti myös modernin viinikulttuurin kehdoksi: täällä istutti Aristoteles 4. vuosisadalla ennen Kristusta tunnetuimmat rypälelajikkeet koepalstoille. 


Nykyään viinitila on parhaimmalla tekniikalla varustettu ja yrityksen omistamat viinipalstat Chalkidikissa, Thrakienissa, Olympissa ja Athos-vuorella ovat ekologisessa viljelyssä. 

Evangelos Tsantalis aloitti aikoinaan luomuviiniprojektin luostari Panteleimon kanssa. Luostari on Athoksen niemimaalla, joka on vielä tänä päivänäkin autonoomi munkkivaltio. Evangelos oli kerran matkoilla, kun hän ukkosmyrskyn takia haki suojaa luostarin muurien sisällä. Hän huomasi, että Metochi Chromitsan tilan viinipalstat olivat kurjassa kunnossa. Tämä johtui työvoiman ja ammattitaidon puutteesta. Tämän nähtyään hän sai idean yhteistyöhön. Nyt viinipalstat loistavat hyvinvointiaan, hoidettuina, terveinä, mahtavina Ägaischen meren yläpuolella.

 

Tsantali_1Viinin lisäksi täällä kasvavat yli 100 vuotta vanhat oliivipuut. Niistä saadusta käsin korjatusta sadosta valmistetaan suurella huolella herkullista luomuoliiviöljyä. 

Tsantali omistaa myös luomuviinipalstoja Maroniassa, Turkin rajan lähettyvillä. Dr. Georgios Tsantalis sanoo, että tämä on ?maailman vanhin lähde?, sillä jo Homer kirjoitti Odysseessa tämän alueen luomuviineistä. Täältä juontaa hänen joka suhteessa mahtava luomuviininsä 'Odyssee'.
 

Usein kreikkalaista viiniä ei arvosteta tarpeeksi. Vain harvat viinit pääsevät lomamuistojen yläpuolelle ja niitä arvostetaan kansainvälisesti. Nykyään yhä useammat viiniasiantuntijat ovat yhtä mieltä, että tämä ei koske Tsantalin viinejä: ne ovat kaikkialla maailmalla arvostettuja. 

 
 
 
 

 

 

 

Tzivanis, Ritsona Avlidos

Viinitila:          Georgios und Chrysa Tzivanis

Alue:          Zentralgriechenland

Rypäleet:    Agiorgitiko, Golden Malagouzia ja Athiri, Merlot, Chardonnay

Kreikan keskimantereella, noin 60 km luoteeseen Ateenasta, sijaitsee Tzivanis'sen luomuviinitila. Täällä viljellään luonnon karkeilla ja laajoilla alueilla erilaisia rypälelajikkeita: kansainvälisiä lajikkeita kuten Marlot ja Chardonnay sekä toisaalla todellisia löytöjä kreikkalaisten paikallisten rypäleiden joukosta. Jotkut niistä, kuten esim. Agiorgitiko, Golden Malagouzia ja Athiri ovat viininharrastelijoille jo tuttuja. Kaiken kaikkiaan Tzivani on hyvän luomuviinin ystävälle todellinen löytö. 

Weine:

Luomuviinimme Tzivanis'elta

 


Beschreibung der Winzer und Weingüter mit freundlicher Genehmigung Peter Riegel Weinimport


  • Tuoteryhmät